TY - JOUR ID - 59444 TI - بررسی وضعیت امنیت غذایی با استفاده از شاخص تنوع غذایی: مطالعه موردی مناطق روستایی شهرستان مرودشت، استان فارس JO - روستا و توسعه JA - RVT LA - fa SN - 1563-3322 AU - تنهایی, مریم AU - زارع, ابراهیم AU - شیرانی بیدآبادی, فرهاد AU - جولایی, رامتین AD - دانش‌آموخته کارشناسی ارشد اقتصاد کشاورزی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان AD - استادیار مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان فارس AD - استادیار گروه اقتصاد کشاورزی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان AD - استادیار گروه اقتصاد کشاورزی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان. Y1 - 2016 PY - 2016 VL - 18 IS - 4 SP - 17 EP - 35 KW - امنیت غذایی KW - شاخص آنتروپی KW - شاخص‌بری KW - فارس (استان) DO - 10.30490/rvt.2016.59444 N2 - تأمین امنیت غذایی یکی از سیاست­های اصلی کشور است که دسترسی  به مواد غذایی به مقدار کافی و در همه زمان­ها و نیز سلامت تغذیه‌ای را دنبال می‌کند. هدف اصلی مطالعه حاضر بررسی وضعیت امنیت غذایی مناطق روستایی با استفاده از شاخص­های تنوع غذایی بود و بدین منظور، از دو شاخص آنتروپی و بری استفاده شد. محل و زمان انجام تحقیق مناطق روستایی شهرستان مرودشت در استان فارس در سال 1391 بود و داده‌ها بهصورت میدانی و از طریق تکمیل پرسشنامه روزانه خوراک مصرفی خانوار در طول هفته جمع‌آوری شد. خانوارهای نمونه از طریق روش نمونه‌گیری خوشه‌ای سه‌مرحله‌ای انتخاب شدند. نتایج نشان داد که بیشترین تنوع غذایی در تأمین کالری و کمترین تنوع غذایی در تأمین چربی وجود دارد؛ همچنین، بین الگو و تنوع غذایی خانوارهای ساکن در مناطق روستایی چندان تفاوتی وجود ندارد و در کلیه گروه‌های درآمدی، از نظر دسترسی و تنوع مواد غذایی، امنیت غذایی نسبی مشاهده می‌شود. UR - http://rvt.agri-peri.ac.ir/article_59444.html L1 - http://rvt.agri-peri.ac.ir/article_59444_41434ec24d961ce2133cb48c18d47098.pdf ER -