%0 Journal Article %T ارائه مدلی برای بهبود توسعه کارآفرینی روستا: مطالعه موردی شهرستان شازند %J روستا و توسعه %I موسسه پژوهش‌های برنامه‌ریزی، اقتصاد کشاورزی و توسعه روستایی %Z 1563-3322 %A شرقی, طاهره %A باقری, فاطمه‌سادات %A محمدزاده نصرآبادی, مهناز %D 2020 %\ 11/21/2020 %V 23 %N 3 %P 1-26 %! ارائه مدلی برای بهبود توسعه کارآفرینی روستا: مطالعه موردی شهرستان شازند %K مدل معادلات ساختاری %K بهبود توسعه کارآفرینی %K عامل اقتصادی %K عامل آموزشی %K عامل نهادی %R 10.30490/rvt.2020.321284.1135 %X ایجاد اشتغال و بهبود فرآیندهای زمینه‌ساز فضای کارآفرینی در مناطق روستایی یکی از ضروریات برنامه توسعه پایدار روستایی است. هدف تحقیق حاضر ارائه مدلی برای بهبود توسعه کارآفرینی روستا در شهرستان شازند استان مرکزی بود. جامعه آماری پژوهش کارآفرینان روستایی این شهرستان به تعداد 900 نفر بودند که از آن میان، با بهره‌گیری از روش نمونه‌گیری خوشه‌ای دومرحله‌ای، بر اساس جدول کرجسی- مورگان، 265 نفر به‌عنوان حجم نمونه انتخاب شدند. برای جمع‌آوری داده‌ها، از پرسشنامه ساختارمند استفاده شد که روایی آن را اساتید دانشگاه و متخصصان کارآفرینی تأیید کردند و پایایی آن، با انجام آزمون ضریب آلفای کرونباخ برای متغیرها و سازه‌های تحقیق، بین 71/0 تا 918/0 به‌دست آمد. همچنین، تحلیل روابط بین گویه‌ها و سازه‌ها با استفاده از نرم‌افزارهای آماری Spss22 و Smart PLS3 صورت گرفت و در ادامه، با بهره‌گیری از روش معادلات ساختاری، روابط عوامل آموزشی، اقتصادی و نهادی با توسعه کارآفرینی روستا بررسی شد. بر اساس نتایج تحقیق، معیار GOF مدل مورد نظر 389/0 به‌دست آمد که نشان‌دهنده برازش مناسب مدل بهبود توسعه کارآفرینی روستا بوده و بر اساس آن، بیشترین بار عاملی، به‌ترتیب، مربوط به عامل نهادی بر عامل اقتصادی و عامل آموزشی بر عامل نهادی است؛ به دیگر سخن، برای توسعه کارآفرینی روستایی، باید به مسیرهایی توجه کرد که به‌طور غیرمستقیم، بر توسعه کارآفرینی تأثیر می‌گذارند. همچنین، نتایج نشان داد که هر سه عامل آموزشی، اقتصادی و نهادی بر توسعه کارآفرینی مؤثرند، اما عاملی که بیشترین تأثیر مستقیم را بر توسعه کارآفرینی روستایی دارد، عامل اقتصادی است.  %U http://rvt.agri-peri.ac.ir/article_123157_71b44b65a476ed8c0068ba5963e242d4.pdf